Witam Cię na moim blogu, gdzie poznasz pyszne, łatwe i dietetycznie przepisy :) Najnowsze i poparte dowodami naukowymi nowinki dietetyczne

Dietetyczny krem kokosowy Rafaello :)

Dietetyczny krem kokosowy Rafaello :)

Dietetyczny krem Rafaello? Da się? Oczywiście, że się da! :))) Dzisiejszy przepis jest dla słodyczowych łasuchów dla których jeden dzień bez słodyczy to dzień stracony 🙂 A ponieważ należę do nich  i powinnam zostać ich liderką, wymyślanie zdrowych wersji to mój chleb powszedni :)))

Krem kokosowy jest bardzo prosty w wykonaniu, nie zajmie Ci dłużej niż 15 minut… Ale przyjemność zostanie na dłużej 🙂

Jest bardzo sycący, jest świetnym źródłem błonnika, składników mineralnych i witamin

I jest cudownym sposobem do przemycenia w naszej diecie warzyw strączkowych, jeżeli ich nie jemy na co dzień lub nam po po prostu nie smakują

W tym przepisie nie czuć ich wcale 🙂

Gotowy krem można przechowywać w lodówce przez kilka dni w szklanym słoiku z zamknięciem próżniowym :))))

Wspaniale sprawdza się jako dodatek lub jako sam deser 🙂

Przepysznie komponuje się z truskawkami 🙂

Czas na zdrowe słodycze! :)))

Dietetyczny krem kokosowy Rafaello :)

Składniki

3 łyżeczki miodu naturalnego

1,5 szklanki wiórek kokosowych

puszka białej fasoli

1/2 szklanki mleka 2% lub roślinnego

Dietetyczny krem kokosowy Rafaello :)

Sposób przygotowania

Fasole odsączamy i opłukujemy

Miksujemy blenderem na gładką masę

Wrzucamy wiórki kokosowe i miksujemy chwilkę

Dodajemy miód i mleko

i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji

i… gotowe :)))

Dietetyczny krem kokosowy Rafaello :)

Smacznego! :)))

Wartości odżywcze dla 1 łyżku kremu :)))

Zakręcona dietetyczka z holistycznym i optymistycznym podejściem do świata
Posts published: 130

6 comments

  1. Carlannite napisał(a):

    Jesteś genialna! Muszę wypróbować 😉

  2. Dietetycznie Zakręcona UrodowaFitManiaczka napisał(a):

    Dzięki wielkie! <3 ostatnio dodałam sobie tego kremu do owoców i było nieziemnskie :))) Spróbuj konieczznie :))))

  3. Madzia napisał(a):

    co zamiast miodu ? brązowy cukier?:)

    Madzia

  4. Madzia napisał(a):

    co zamiast miodu?moze brązowy cukier?:)

  5. Dietetycznie Zakręcona UrodowaFitManiaczka napisał(a):

    Brązowy cukier też się świetnie sprawdzi 🙂 Tylko przydałoby się troszkę ten cukier rozpuścić,aby idealnie się wmieszał w resztę składników 🙂 Można też stewię albo ksylitol spróbować, troszkę kaloryczność się zmniejszy :)))

    miłego dnia i próbowania 🙂

  6. Dotee napisał(a):

    wow! Już któryś raz widzę propozycję białej fasoli na słodko, muszę w końcu wypróbować, chyba zacznę właśnie od Twojego przepisu!
    Ja gotuję kaszę jaglaną z kokosem i po zblendowaniu też jest spoko.
    A zamiast miodu można dać syrop z agawy, ma niski IG, jest pyszny, smakuje jak karmelki:) Chociaż ja tam daję miód do wszystkiego, bo uwielbiam:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Copyrights © 2015-2016 SUZETTE. All Rights Reserved.

Facebook